• Werkstress verminderen

Werkstress verminderen

Hoe zorg je voor vitale werknemers en houd je de werkstress laag? Een vraagstuk dat veel werkgevers bezighoudt. Als bedrijf heb je baat bij vitale medewerkers. Toch ligt bij veel bedrijven de werkdruk hoog. Herken werkstress en besteed aandacht aan vitale werknemers, want dit levert veel op. 

 

Wat is werkstress
Werkstress is in Nederland beroepsziekte nummer één en is een mogelijk gevolg van langdurig hoge werkdruk. Hoge werkdruk ontstaat wanneer het een werknemer niet lukt om de hoeveelheid werk ‘goed’ af te ronden binnen een gestelde deadline. Wat resulteert in overwerken of het nemen van minder pauzes. Werkstress gaat ten koste van het werk dat wordt geleverd en heeft negatieve gevolgen op iemands fysieke maar ook mentale gezondheid. Aanhoudende werkstress leidt tot een burn-out waardoor een werknemer gemiddeld acht maanden niet meer inzetbaar is. Verminder werkstress en investeer in vitaliteit op de werkvloer.
 

Werkstress symptomen
Werkstress brengt fysieke, mentale en gedragsmatige problemen met zich mee en is te herkennen aan verschillende symptomen. De meest voorkomende en zichtbare symptomen zijn: continu gespannen, snel geïrriteerd, concentratieproblemen, minder betrokken, sociaal teruggetrokken en moeite met veranderingen op de werkvloer. 
 

Werkdruk verminderen
Wees alert op signalen welke wijzen op hoge werkdruk. Denk aan situaties als: veel overwerken, extreme vermoeidheid of het voortdurend niet halen van deadlines. Maak werkdruk bespreekbaar, zodat werknemers om ondersteuning durven te vragen. Verder helpt een duidelijke taakomschrijving, voldoende pauzes, afwisseling in drukke en rustige periodes bij het verminderen van de werkdruk. Evenals sporten. Sporten heeft een positieve invloed om het reduceren van werkstress.  
 

Wat doen tegen stress
Sporten is goed voor body en mind, reduceert stress, draagt bij aan teambuilding en verbetert de onderlinge sfeer. Werknemers worden fitter, presteren beter en zijn minder vaak ziek. Oftewel, vitale werknemers dragen in veel opzichten bij aan de organisatie. Binnenkort ook sporten op kantoor? Wij verzorgen verschillende trainingen op of bij jullie kantoor.
 

Tips tegen stress
Benieuwd wat je nog meer kunt doen tegen stress? In de blog '6 tips tegen stress' geven we antwoord op deze vraag. 

 

Samen maken we het verschil. Neem gerust contact op met Pieter Koch voor alle mogelijkheden die we u bieden. Een gesprek is geheel vrijblijvend en biedt extra informatie waar nodig. 

 

  • Toegevoegd op : 28-11-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)