• Vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit op de werkvloer

Wat is vitaliteit

Vitaliteit is de energie om te leven. Positief in het leven staan en zoveel mogelijk uit het leven (willen) halen. Je sterk, energiek en fit voelen. Vitale mensen zijn energieker, gelukkiger en bewegen en ondernemen meer in het dagelijks leven. Zij zijn veerkrachtig en hebben een hoog doorzettingsvermogen. Tevens verhoogd vitaliteit het vermogen om zich op een positieve manier op het leven te richten en het omgaan van creatieve invloeden van buitenaf. 
 

Hoe verminder je stress

Afgelopen jaren is stress (op de werkvloer) aanzienlijk gestegen. Door het ervaren van stress wordt vitaliteit geremd. Deze stress kan ontstaan doordat werknemers veel werk voorgeschoteld krijgen en hier zelf weinig over te zeggen hebben. Een goede balans tussen passie en energie in het werk kan een degelijk verschil maken. Tevens helpt sporten bij het verminderen van stress en helpt het onderdelen in de hersenen te herstellen die het stressgevoel afremt. Het gaat de productie van stresshormonen tegen wat de stress uiteindelijk verminderd. 

 

Vitaliteit en gezondheid

Vitaliteit en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Waarbij het bij gezondheid gaat over het onderhouden van mentale en fysieke gezondheid, kan vitaliteit worden gezien als de vervolgstap. Bij vitaliteit draait het om je energiek voelen, fitter en sterker worden. Positief in het leven staan en dingen doen waar je blij van wordt.

Vitaliteit is een veelbesproken thema en wint steeds meer aan populariteit. Ook binnen bedrijven. Niet gek, want naast dat het bijdraagt aan persoonlijke en sociale ontwikkeling, presteren werknemers beter en zijn zij minder vaak ziek. 


Hulp nodig bij het doorvoeren van vitaliteit op de werkvloer? The bootcamp Club helpt bedrijven die willen investeren in vitale werknemers. 

 

Vitaliteit bedrijven

Vitaliteit binnen een bedrijf is cruciaal voor de continuïteit van het bedrijf. Lang aanhoudende stress kan ervoor zorgen zijn dat de vitaliteit op de werkvloer verminderd. Het kan leiden tot ziekteverzuim van medewerkers in het bedrijf. Vitaliteit binnen bedrijven zorgt voor een hoger werkvermogen en productiviteit wat leidt tot optimale prestaties.

 

Tips & Tricks

Benieuwd hoe je vitaliteit doorvoert op de werkvloer? In deze blog geven we je een aantal tips en tricks

 

Samen maken we het verschil. Neem gerust contact op met Pieter Koch voor alle mogelijkheden die we u bieden. Een gesprek is geheel vrijblijvend en biedt extra informatie waar nodig.  
  • Toegevoegd op : 26-11-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)