• Stappenplan voor het terugdringen van ziekteverzuim

Stappenplan voor het terugdringen van ziekteverzuim

Ziekteverzuim bezorgd werkgevers vaak kopzorgen. Ondanks afwezigheid moet men wel worden betaald en in sommige gevallen moet ook vervanging worden geregeld. Een zieke werknemer is daarom erg kostbaar en bij langdurige ziekte lopen de kosten al vrij snel op. 

Gezondheidsklachten zijn vaak de oorzaak van langdurig verzuim, maar ook een slecht ziekteverzuimbeleid of slechte werkomgeving kan leiding dit probleem. Pak ziekteverzuim aan en onderneem de volgende stappen. 
 

Stap 1: Zorg voor een goed ziekteverzuimbeleid

De eerste stap als het gaat om het terugdringen van het ziekteverzuim is een goed ziekteverzuimbeleid. In zo’n beleid staat hoe de organisatie omgaat met verzuim, welke stappen ondernomen moeten worden en de rechten en plichten van werknemer en werkgever. 

 

Stap 2: Zorg voor een prettige werksfeer

Als het ziekteverzuimbeleid helder is, is het belangrijk om te kijken naar factoren die ervoor zorgen dat een werknemer thuis blijft. Van groot belang is de werksfeer. Wanneer iemand een onprettige werksfeer ervaart, is hij/zij sneller geneigd zich ziek te melden. Groepsactiviteiten zoals gezamenlijk sporten, draagt bij aan teambuilding en een goede werksfeer.

 

Stap 3: Stimuleer bewegen op het werk

Zet sportactiviteiten in voor het creëren van een goede werksfeer. Werknemers werken aan teambuilding en blijven zowel fysiek als mentaal gezond. Verder draagt sporten bij aan een betere concentratie en verhoogd het de productiviteit. Het één van de belangrijkste maatregelen om personeel vitaal te houden en daarnaast is het een goede preventie van ziekteverzuim.  

Stimuleer bewegen en spoor werknemers aan de trap te pakken in plaats van de lift, op de fiets naar werk te komen, te wandelen tijdens de lunch, wandelend te bellen (walk & talk) of zet een pingpongtafel in de kantine. 
 

Stap 4: Maak van sporten een vaste activiteit

Voor mensen met een drukke baan is het lastig om naast werk nog te sporten. Speel als werkgever in op deze situatie en bied sportactiviteit aan op kantoor. Maak van sporten een vaste activiteit waaraan werknemers tijdens of na werk aan kunnen deelnemen. Beweeg gezamenlijk met collega’s. Goed voor de saamhorigheid en werksfeer binnen het bedrijf. The Bootcamp Club helpt graag bij dit traject en biedt verschillende zakelijke trainingen aan op kantoor. 


Stap 5: Stimuleer gezond eten

Door gezond te eten verkrijg je meer energie, waardoor je effectiever werkt. Daarnaast toont onderzoek aan dat het ziekteverzuim daalt wanneer werknemers gezonder gaan eten. 


Een mooi voorbeeld hiervan is Google. Wanneer werknemers de keuze maken voor gezond eten, dan is dit kosteloos. Kiest men voor een minder gezond of ongezond product, dan betaal je aan de hand van het suikerpercentage in het product. Hoe ongezonder je eet, hoe meer je betaalt. Het kost Google veel geld, maar zij geloven sterk in deze methode. Ze beweren dat werknemers betere resultaten behalen en deze kosten terugverdienen. 

 

Samen maken we het verschil. Neem gerust contact op met Pieter Koch voor alle mogelijkheden die we u bieden. Een gesprek is geheel vrijblijvend en biedt extra informatie waar nodig. 

 

  • Toegevoegd op : 29-11-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)