City Bootcamp

heeft TBCC overgenomen

EERSTE KEER BOOTCAMP
The social network that makes you sweat  

EERSTE KEER BOOTCAMP
Heb je je ingeschreven voor je eerste keer bootcamp? Welkom! Wellicht vind je het een beetje spannend. Om je op weg te helpen en goed voorbereid naar je eerste bootcamp training te gaan, vind je hier alvast wat handige informatie. 

KLEDING
Kies kleding waar jij je comfortabel in voelt. Het enige wat wij echt belangrijk vinden is dat je goede renschoenen hebt. Verder zijn dunne laagjes altijd handiger dan één trui en zijn ademende stoffen (dit noemen we functionele kleding) beter dan katoen. Dat neemt zo min mogelijk vocht op en ademt goed. Tot slot adviseren wij bij koud weer handschoenen aan te trekken. Het liefst geen wollen versies, maar functionele handschoenen. Denk hierbij aan dunne snowboardhandschoenen met rubberen coating op het handvlak omdat deze niet snel slijten. De trainer kan jou altijd ter plekke advies geven mocht je meer tips willen hebben. 

SPULLEN
De trainer neemt een rugzak mee waar jij je sleutel in kwijt kan en eventueel jouw telefoon. Neem dus liever niets anders mee dan dit. Een handdoek of tas heb je niet nodig. Vergeet verder geen waterflesje mee te nemen, die kun je meenemen gedurende de training. 

VOOR DE TRAINING
Eet voor de training wat je normaal ook eet, maar let er wel op dat je op tijd eet. Sporten met een volle maag is niet fijn, maar met een lege maag ook niet. Belangrijk om ook iets te eten na het sporten. Je lichaam heeft energie nodig om weer helemaal te kunnen herstellen. 

TIJDENS DE TRAINING
Een bootcamp training duurt 60 minuten en begint en eindigt altijd met een warming-up en cooling-down. In de training doe je fitnessoefeningen waarbij je voornamelijk je eigen lichaamsgewicht gebruikt, zoals push-ups en squats, en cardio-oefeningen als sprinten en jumping jacks, en buikspieroefeningen in combinatie met loopvormen. Wellicht is het al een tijdje geleden dat je hebt gesport, of ben je de oefeningen niet gewend. Het mooie van bootcamp is dat je in zekere mate kan bepalen hoe zwaar je het voor jezelf maakt. Wees ook niet bang om de trainer aan te spreken als het te zwaar wordt of een oefening niet lukt. De trainer kan je dan een aangepaste oefening geven. Vergeet vooral tijdens de training niet te genieten van het buiten samen sporten, je doet het voor jezelf. 

WEATHER DOESN’T MATTER
Jouw training gaat altijd door, ongeacht het weer. Er bestaat niet zoiets als slecht weer, alleen slechte kleding. Enkel wanneer het niet veilig/verantwoord is om buiten te sporten, zoals bijvoorbeeld met onweer, dan pas worden de lessen gecanceld. Als een training niet doorgaat, word je hiervan via de mail of sms op de hoogte gebracht. Let er dus op dat de gegevens in jouw profiel volledig zijn zodat je altijd bereikbaar bent.  

ProbeeR NU EEN PROEFLES!