• Werk met doelen, maar hou het klein

Werk met doelen, maar hou het klein

De dagen worden korter en koning winter staat weer voor de deur. Echte fanatiekelingen zijn waarschijnlijk alweer aan het bulken geslagen. De zogenoemde macros worden opgeplust om flink wat spiermassa te kweken, er mag meer gegeten worden. Maar dan wel gezond natuurlijk ;-). En wanneer de winter weer voorbij is, staat het volgende programma alweer klaar, cutten. Om die sixpack weer tevoorschijn te toveren. Oftewel, sporten met een doel. Groot of klein, het maak niet uit wat jouw doel is. Wil jij progressie boeken? Het begint met het stellen van een doel. Wil je hier meer over weten? Tony Sterk verteld

Klinkt dit bekend? Nee? Misschien ben jij daar helemaal niet mee bezig. Misschien is het voor jou al een uitdaging om niet iedere avond koekjes te eten. En misschien kost het jou de grootste moeite om überhaupt twee of drie keer per week te sporten. Wees gerust. Je bent niet alleen. Dit geldt voor de meeste mensen.

Daarom is het belangrijk om je doelen een beetje realistisch te houden. En haalbaar. Als je doelen te groot zijn wacht vaak alleen teleurstelling. Kleine doelen zijn vaak overwinningen binnen handbereik. Welke zou jij kiezen?

Met dit in je achterhoofd is het leuk te beseffen dat het over acht weken kerst is. De feestdagen. Eten en drinken enzo. En laat acht weken nou net een termijn zijn waarin de meeste mensen iets vol kunnen houden. Twaalf weken wordt vaak al lastig, zestien weken gaat ‘em voor gewone stervelingen meestal niet worden. Is niet erg. Maar acht weken? Acht is te doen.

Dus je hebt een termijn, nu nog een doel. Hou het ook hier klein en haalbaar. Dus ga niet voor het uiterlijk van een filmster. Kies bijvoorbeeld gewoon drie keer per week sporten. Simpel toch? Je spreekt met jezelf af dat je de komende acht weken drie keer per week gaat. Ook als het regent en koud is. Ook als je moe bent. Je slaat geen enkele training over. Je gaat drie keer per week en de rest laat je zoals het is.

Lukt dit, dan heb je een overwinning geboekt. Hoera. Je kunt lekker de feestdagen in. En met deze overwinning op zak, maak je in januari natuurlijk een vliegende start. Drie keer per week sporten zit er in, nu kan je kijken of je vier keer kan. Of misschien wil je wat doen met voeding of minder koekjes?

Het maakt niet uit wat je kiest. Als je het klein en haalbaar houdt, kan jouw sportende leven een aaneenschakeling van successen zijn. Aan de slag!

  • Toegevoegd op : 31-10-2018

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)