• Week 3 Men's Health

Week 3 Men's Health

Zo krijg je dus een sixpack

Aanstaand covermodel Ramses Jedeloo vertelt je hoe ’t moet.

Door Ramses Jedeloo

Hallo blokjes, dát is lang geleden! Zo blij als je zou kunnen worden van een één met zes nullen op je bankrekening, zo gelukkig ben ik met de overgang van m’n one pack naar een six pack. Met een million dollar smile maak ik een gymselfie. Zo, the proof was al die tijd dus toch somewhere in the pudding.

“Je hebt jezelf wel van je beste kant op de foto gezet”, stelt mijn coach Berry de Mey vakkundig vast. Dat het ‘afdakje’ van week 1 grotendeels weg is, ziet hij schijnbaar niet. Als ik dit covertraject succesvol afleg, krijgt hij een bril van mij cadeau. “Je moet nog meer in gewicht duiken”, voegt hij eraan toe, “probeer ook in de avond cardio erbij te doen”.

Hij heeft gelijk. Die vage contouren moeten diepe groeven worden. Dus zit ik zonder tegensputteren dagelijks twee keer 45 minuten met een hartslag van 120 à 130 op mijn hometrainer. Pumping Iron heb ik inmiddels tien keer gekeken, alle andere Netflix-docu’s ook. Binnenkort versla ik de eindbaas, dan heb ik fietsend Netflix uitgespeeld. Nu jij weer.

En ik ben op crashdieet*. Tweeduizend kilocalorieën per dag in plaats van drieduizend van die units. In twee weken viel ik daardoor af van 104 kilo naar 98 kilo. Die zes kilo zat voornamelijk in m’n gezicht, want inmiddels lijk ik wel het lang verloren familielid van de cone heads. “Mijn hoofd komt ook op de cover, hè Berry?!”

Op de verjaardag van m’n zusje schrok ik net een emmer broccoli en een dozijn eieren weg als ik een appje krijg. Het is m’n coach: “Vergeet niet dat het je refeed-dag is”. Dat betekent vandaag dus 3.500 kcal naar binnen werken. “Vreten! Lukt dat?”, vraagt Berry zich af. Uhm… Poepen beren in het bos? Hebben lappenpoppen stoffen tietjes? Duhh!

Zijn bericht klinkt alsof Beyoncé met haar engelenstem op een banjo een liefdesserenade onderaan m’n balkon voordraagt. Ik schuif dat hippievoedsel opzij en jat de taartpunten van mijn kleine neefjes... Dát komt me dus duur te staan. De volgende ochtend ontploft de weegschaal als deze met moeite een hele kilo extra moet aangeven. Een kilo! EEN KILO!

Maar, de dag erna duik ik. Precies zoals Berry voorspelde. Hoe dan? Als je lichaam door een crashdieet in de noodstand staat, dan slaat het op termijn juist vet op als reserve. Vreet je je regelmatig een dag vol, dan neemt het lichaam de overige dagen achteloos afscheid van die vlezige buikwand. Hallo blokjes!

* Een crashdieet is niet per se gezond, maar dient in mijn geval een specifiek doel. Doe dit niet zonder professionele begeleiding!

  • Toegevoegd op : 07-02-2017

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)