• Week 2 Men's Health

Week 2 Men's Health

Zo diep moet je gaan voor een coverlijf

Ramses Jedeloo, oprichter van The Bootcamp Club,  krijgt de eer om te strijden voor een nieuw doel: de cover van Men's Health. Hoe 'm dat op 41-jarige leeftijd afgaat, lees je hier.

Door Ramses Jedeloo

“Veelbelovend!”, appte m’n coach me bemoedigend, toen ik na een dag plussen en minnen eindelijk de schaamte voorbij was en hem mijn eerste halfnaaktfoto stuurde. “Zes maanden zou beter zijn geweest.” Right… we hebben maar negen weken. En alsof dat nog niet voelde als een klap in m’n gezicht, voegde hij er enthousiast aan toe: “Tijd voor een spek attack!”

De dag ervoor had ik nog een scheepslading sushi naar binnen gewerkt. Beginnen met een cheat day, dát leek een goed idee. Nu zie ik dat die vissen regelrecht naar m’n love handles zijn gezwommen. Alsof er een permanente vleesgeworden vissenkom om mijn middel hangt.

Met dat perenlichaam zet de hoofdredacteur van de Men’s Health vast z’n joker in en plaatst hij alsnog die veel betere fotoshoot van Mart Smeets. Ik heb duidelijk hulp nodig. Want hoe krijg je in zo’n korte tijd in vredesnaam een lichaam waar heel Nederland lekkerbekkend naar kijkt? Hard trainen is mijn tweede natuur, slecht eten helaas ook.

Er is maar één optie: Berry de Mey bellen. Wie anders dan Nederlands beste bodybuilder ooit weet hoe je je lichaam cover ready krijgt? Bijna dertig jaar na zijn derde plaats op het podium van Mr. Olympia in 1988 weet zijn ‘DeMeyEighty8-methode’ nog altijd kampioenen als men’s physique modellen Gilbert Leroy en Zac Aynsley voort te brengen.

“Diepgaan”, zegt Berry. “Elke ochtend 45 minuten cardio, vijf keer per week twee uur na je ontbijt fitnessen.” Weet hij wel dat ik twee jonge kinderen heb, mijn vrouw stewardess is en dat je het runnen van een bedrijf niet nine to five doet? “…..” Het blijft stil aan de andere kant. Zal ik dan maar #noexcuses boven mijn navel laten tatoeëren, coach?

No pain, no gain. Dus ik koop een hometrainer. Om je rot te schamen, die dingen zijn voor bejaarden. Maar goed, als ik niet kan bootcampen dan stap ik voordat m’n gezin wakker wordt om 6:00 op dat ding en rij ik dagelijks slaapdronken een halve Tour de France. Vijf keer per week vreet ik dan ook nog kilo’s ijzer, tenminste nog iets waar ik me aan te buiten kan gaan.

“Let op je voeding, hè?!”, alsof Berry zout in een open wond strooit. Ben ik dan zo’n open boek? Oké, oké. Calorieën tellen tot ik een ons weeg. Letterlijk en figuurlijk. Met de app MyFitnessPal scan ik inmiddels zoveel dat de gemiddelde kassière van Albert Heijn jaloers op me is. Met dat afvallen komt het zo wel goed. Tijd voor een spek attack!

 

 
 
  • Toegevoegd op : 29-01-2017

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)