• Week 13 Men's Health

Week 13 Men's Health

Van gezellige dikkerd naar covermodel

Ramses Jedeloo, CEO van The Bootcamp Club, siert deze maand onze cover – en dat ging niet over één nacht ijs.

Door Ramses Jedeloo

Ik ga met de billen bloot. En dan heb ik het niet over m’n derrière. Nee, ik heb het over het showen van m’n voorbil. “Had jij een buikje?!” Ja… “Huh, jij?! Niets menselijks is mij vreemd. Dus ook zo’n veertigjarige cellulitisriem niet. Men’s Health was m’n redding: van gezellige dikkerd naar covermodel. #transformatie!

Hoe het zover heeft kunnen komen? Ik ben van het type ‘liever dik in de kist, dan een maaltijd gemist’. Tegen deze bourgondische inslag kan geen training op. Combineer dat met de tomeloze ambitie waarmee ik The Bootcamp Club run. Voeg daar de onvoorwaardelijke liefde voor mijn gezin aan toe. Tijd is prioriteit. Voilà, het perfecte recept voor een bierbuik.

“Maar jij hebt toch een sportbedrijf?”, is de reactie als mensen mijn perenlichaam op de before-foto zien. Pfff… Alsof Louis van Gaal nog goed kan voetballen. “Ik wist niet dat het zo erg was.” Nee, jullie zien er lekker uit! Maar stiekem hebben ze wel een beetje gelijk. Misschien moet ik ‘m niemand meer laten zien. Alleen een goed voorbeeld doet immers volgen.

Als m’n covershoot verschijnt, zo besluit ik, dan pas post ik die verschrikkelijke before-foto. Waarom? Het resultaat telt! Al weet ik maar één persoon met de voor- en na-foto’s te inspireren het roer om te gooien, dan is dat het schaamrood op m’n kaken dubbel en dwars waard. Een klein offer voor een hoger doel.

Gisteren was het dan eindelijk zover, ineens lag ik halfnaakt in de boekwinkel. “Dat wil ik ook!”, appt iemand na het kopen van de Men’s Health. “Ik ga vandaag ook maar eens beginnen”, schrijft weer iemand anders onder het coverbeeld op Facebook. “Ik ben zes jaar jonger, dus moet ik het ook kunnen,” reageert een volger op Instagram, “je inspireert!”

Missie geslaagd! Want als ik dit kan, dan kan ieder gezond persoon het. Ik had voorheen ook duizend redenen mijn wastrommel te accepteren, in plaats van voor dat wasbordje te gaan. Maar, out of your comfort zone is where the magic happens! En ja hoor, ik heb me inderdaad in jaren niet zo goed gevoeld. Dat gun ik iedereen, dus nu is het jouw beurt. #transformatie!

 

 

 
 
 
 
  • Toegevoegd op : 24-04-2017

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)