• Week 12 Men's Health

Week 12 Men's Health

Waarom je altijd een sportief doel voor ogen moet hebben

Covermodel Ramses Jedeloo, CEO van The Bootcamp Club, laat je zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat. 

Door Ramses Jedeloo

Er komt een vis bij de dokter. Zegt de dokter: “Ik zie het al, uit de kom!” HAHA! Nog een mop: Er komt een oud-covermodel bij de afvalkliniek. Zegt de consulent: “Ik zie het al, dik in orde!” … Niet leuk?! Vertel mij wat. Ik kan wel janken. De diëtist zegt dat ik me aanstel. En m’n #fitfam vindt me vet. Het is dus net niks met me. Hoe denk je dat ik me voel? Doelloos!

‘Beleid zonder uitvoering is hallucinatie’, hoor ik oud-minister Hans Wijers op de radio zeggen. Dat is alleen goed nieuws als je een junk bent, lijkt me. Laat mij maar volgens plan naar een doel toewerken dan. Zonder bestemming kom je tenslotte nergens. En een stuurloos schip gaat uiteindelijk ten onder. Nietwaar?

Neem Fajah Lourens. Wat is zij lekker bezig. Ze stelde een duidelijk doel: een killerbody-community bouwen. Haar volgende weloverwogen stap: bestsellerboeken lanceren. En nu heeft Fajah glashelder dat een goed voorbeeld doet volgen: ze heeft haar zinnen gezet op een podiumplaats bij de S.A.P. Cup eind van dit jaar. I love it when a plan comes together!

Zonder bestemming kom ik nergens. Dus, wat ga ik doen? “Die leegte is een bekend fenomeen na wedstrijdvoorbereiding”, herkent m’n coach Berry de Mey. “Overweeg eens de Men’s Physique voor veertig plus,” probeert hij nogmaals. Een groot compliment, Berry heeft er oog voor. Zal ik? Als Fajah met hem de uitdaging aangaat, waarom ik dan niet?

Omdat mensen mij inmiddels verwarren met Holle Bolle Gijs uit de Efteling misschien? Ik heb nu meer kans als de stand-in double van Ronald McDonald dan dat ik furore maak op een fitnesspodium. Ik besluit het op te bouwen. Een kortetermijndoelstelling, iets onder handbereik. Als bootcamper ga ik voor een twaalfkilometer obstakelrun in juni. Lekker veilig.

Zo, die staat. Heerlijk! Ik voel me als een vis in het water. Of beter, als een oud-covermodel op gewicht. Ik heb namelijk een plan nodig. Zomaar een beetje trainen gaat nergens heen. Missie geslaagd? Leg de lat nog hoger en ga er weer voor. Ready, set, goal! Maak het verschil, wees niet langer doelloos!

 

 

 
 
 
 
  • Toegevoegd op : 17-04-2017

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)