• Week 11 Men's Health

Week 11 Men's Health

Een eerlijk verhaal over het leven na een covershoot

Ramses Jedeloo, oprichter van The Bootcamp Club, heeft de afgelopen maanden gestreden voor een nieuw doel: de cover van Men's Health. Hoe 'm dat afgaat, lees je hier.

Door Ramses Jedeloo

In posterformaat hang ik bij de lokale Jamin. Niet met mijn blokjesbuik. Nee, gewoon gekleed. Met een schepzak snoep in mijn hand. Ik ben namelijk ‘klant van de week’. Een evenzo eervolle als dubieuze titel. Het glamoureuze leven van een Men’s Health covermodel had ik me wel wat anders voorgesteld. Living the dream!

Na de shoot val ik meteen in een zwart gat. Of, als ik naar de extreem hoge calorie-inname kijk, donder ik in een bodemloze put. Scheepsladingen suiker, een overschot aan wijn en stapels pizza quattro formaggi. M’n gespierde V-shape maakt in rap tempo plaats voor een welvarend perenlichaam.

In krap een week kom ik vier kilo aan. Vooral vocht. Maar ook vet. M’n coach Berry de Mey is nog steeds betrokken: “Hoeveel weeg je nu?” Eerlijk? 101 KG. En een half. “Netjes.” Netjes? Ik kan wel janken. Twee dagen na de shoot knalden m’n spieren uit elkaar. Phil Heath zou jaloers zijn geweest. Maar inmiddels lijk ik meer op de mannelijke Erica Terpstra.

Dus spring ik na een paar dagen rust ‘s ochtends om halfzeven toch weer op de hometrainer. Fasted cardio, 45 minuten op een hartslag van 120 à 130 bpm voor het ontbijt. M’n vrouw verklaart me voor gek. “Je bent juist mooi met dat buikje!” Say what?! Ik trap nog wel even drie uurtjes door op dat #&@$!-ding. Bedankt, schat.

Oké, genoeg gehuild. Ook in de sportschool zet ik een tandje bij. Een hoger lichaamsgewicht betekent zwaarder trainen! Dus squat, bench press en dead lift ik alsof m’n shoot nog moet komen. Everybody wants to be a bodybuilder, but nobody wants to lift no heavy-assweights.' Opgeven is geen optie. KNALLEN!

En de kip wordt weer m’n beste vriend, besluit ik. Zo extreem als tijdens de voorbereiding op mijn cover shoot hoeft het niet meer. Nee, maar dat wasbordje moet geen wastrommel worden. Ik stel in ieder geval m’n dagelijkse behoefte aan eiwitten zeker via MyFitnessPal. Tok, tok, tok, met kip dus. En verder kokkerel ik er weer vrolijk gezond op los.

En dan zet Men’s Health een teaser van mijn shoot online. OMG! M’n WhatsApp explodeert, de foto krijgt ontelbaar veel likes en allerlei mensen sturen me cadeautjes om het resultaat te vieren. Omroep WNL wil me in een programma op NL 1 en Metro publiceert een artikel over The Bootcamp Club. Uw gezellige dikkerd krijgt nog eens een sterrenstatus!

Lidmaatschap van het prestigieuze covermodellengilde brengt verplichtingen met zich mee, zo besef ik me. Practice what you preach! Je draait niet voor niets mee in die exclusieve blotebuikenparade. Een goed voorbeeld doet volgen. De boog moet gespannen staan. Inspireer en coach. Adem fitness. Living the dream! 

  • Toegevoegd op : 10-04-2017

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)