• Week 1 Men's Health

Week 1 Men's Health

Het kan: 41 jaar en op de cover van Men’s Health

De 41-jarige Ramses Jedeloo siert binnenkort onze cover. Als CEO van The Bootcamp Club was hij al goed op weg, maar toch realiseerde hij zich dat hij nog flink even een tandje moest bijzetten. Zo ging het ‘m af.

Door Ramses Jedeloo

“Goed gereedschap hangt onder een afdakje”, grapte mijn collega. Zo slecht als deze bouwvakkerhumor is, zo vreselijk is ook de waarheid. Watskebeurt? Mijn wasbordje is onopgemerkt een wastrommel geworden. Bah! Tijd voor actie. Op naar een shape voor de cover van Men’s Health!

Say what?! Ja, je leest het goed. Ik ben gevraagd voor de cover van Men’s Health. De hoofdredacteur, Ronald Janus, vond dat het tijd was. Ik vond dat járen geleden ook, maar inmiddels ben ik 41. De beste versie van mezelf was ik rond mijn dertigste. Toch? Of gaf ik te snel op in mijn gedachten? “Tuurlijk”, hoorde ik mezelf zijn wat dwingende vraag bevestigen.

Zo. Geen weg meer terug. En alsof het allemaal nog niet uitdagend genoeg is, moet het dan wel gebeuren in de mei-editie. “Dat betekent half maart een fotoshoot”, rekende Ronald me voor. “Geen probleem”, zei ik stoer. Ronald: “De spiermassa heb je, je hoeft alleen maar een beetje af te vallen.” Hij sloeg de spijker pijnlijk op z’n kop.

Sporten is het probleem niet. Vier keer per week bootcamp, fitness of kickboks ik. Dat zijn mijn uurtjes, niemand wil wat van me, het draait even alleen om mij. Waar anderen zich een delirium zuipen in de stad, ontsnap ik het drukke leven graag op een gezonde manier. Ik word daar blij van. Ieder z’n ding.

Van eten word ik ook heel gelukkig. Bourgondisch zou je me kunnen noemen. “Het is maar goed dat je zoveel sport”, hoor ik geregeld in m’n omgeving, “anders zou je inmiddels formaat Peter Beense zijn.” Als ik naar mijn veertigersbuik kijk, dan is zo’n maagverkleining – die Peter al drie keer onderging – ook voor mij zo’n gek idee nog niet.   

Negen weken. Ineens besef ik wat de hoofdredacteur me probeert duidelijk te maken. Met een vetpercentage van een miljoen, extra billen op mijn heupen en een vrolijke welvaartsgordel rond om m’n navel, is een coverwaardig lichaam nogal een uitdaging. Dat afdakje… Ik eet wel niets meer!

Ik herpak mezelf. Met een goed voedingsplan kom ik een heel eind. Mijn calorie-inname moet gewoon omlaag. En de intensiteit van mijn trainingen moet omhoog. Hoe moeilijk kan het zijn? Waar een wil is, is een weg. Mijn doel is m’n beste shape ooit. Ik heb goed gereedschap om van dat afdakje af te komen."

Ramses Jedeloo
CEO The Bootcamp Club
rjedeloo@thebootcampclub.nl 

Meetmoment 08-01-2016:
- Biceps (rechts) 43 cm
- Bovenbeen (rechts) 64 cm
- Schouders 130 cm
- Borst 118 cm
- Buik 102 cm

  • Toegevoegd op : 23-01-2017

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)