• NEW YEAR. NEW YOU

NEW YEAR. NEW YOU

Een nieuw jaar, een nieuwe jij! Stoppen met roken, afvallen, meer sporten en fitter worden zijn voor veel mensen het goede voornemen. The Bootcamp Club gaat je daarbij helpen!

Het belangrijkste is dat je rustig begint. Vaak ben je zo excited als je met iets nieuws begint dat je te snel van start gaat. Gelijk een heel uur hardlopen, hele dag niks eten, 7 keer naar de sportschool per week. Dat houdt niemand vol. Bouw het geleidelijk op.

De makkelijkste manier om fit te worden en af te vallen is door te gaan harlopen. “Ik kan niet hardlopen” hoor ik wekelijks van veel mensen. Onzin, iedereen kan hardlopen. Mits je het maar rustig opbouwt en niet gelijk dat rondje van 5km in een Nelli Cooman tempo wilt afleggen.

Goede hardloopschoenen zijn het belangrijkste. Laat je goed adviseren in een professionele hardloopwinkel. Hier kunnen ze vaak een filmpje maken van jouw loop zodat je de juiste schoen aangemeten krijgt (bijvoorbeeld met een zooltje). Fijne kleding is natuurlijk minstens net zo belangrijk. Niets is vervelender dan een loopshirt of broek die te strak zit, af zakt of te warm is. Kies voor een ventilerende, ademende stof en meerdere laagjes.

Ok, je bent klaar om te gaan! Nogmaals, bouw het rustig op. Begin eerst gewoon lekker met stevig wandelen, af en toe met een huppeltje tussendoor. Begin dan met 5 x 1 minuut joggen afgewisseld door steeds 1 minuut wandelen. Dit is je uitgangspunt en vanuit hier kun je het verder op gaan bouwen door 5 x 2 minuten te gaan joggen en 4 minuten te wandelen. Een kwartiertje a 20 minuten is voldoende voor de eerste keer.  Bouw dit rustig op naar een paar keer per week.

Succes en als je meer support nodig hebt ben je vrij om ons om hulp te vragen.

  • Toegevoegd op : 23-12-2015

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)