Kikkererwten burger
Gotcha! Jij hebt zin in een (enigszins) healthy hamburger? Dan ben je hier aan het goede adres, want wij gaan onze favo burger met je delen. Een burger, voor velen van ons is het een echte guilty pleasure. Burger betekent vlees, maar anno 2018 hoeft dat zeker niet meer hoofdingrediënt nummer één te zijn. Er zijn oneindig veel vegetarische varianten. De kikkerwertenburger is zo’n vegetarische burger die ook nog is boordevol eiwitten en andere goede voedingsstoffen zit. Of je nou een echte vleeseter of vegetariër bent, van dit recept gaat hoe dan ook het water je in de mond lopen. It’s un-burger-lievable!
Nodig voor twee burgers:
- 1 el olijfolie
- 125gr kastanjechampignons
- 2 tenen knoflook
- halve lente-ui
- halve eetlepel milde curry poeder
- citroenrasp van een halve citroen + Citroensap van een halve citroen
- 1 ei
- 200gr kikkererwten (verwissel 50gr met zwarte bonen voor extra smaak)
- 40gr broodkruim
On top:
- twee harde bollen
- 2 Roma-tomaten
- handje rucola
- rode ui
- kaas (optioneel)
Nodig voor de dressing:
- 6el 0% Griekse yoghurt
- snufje komijn
- bieslook
Bereidingswijze
Warm olijfolie op in een pan met antiaanbaklaag. Snijd de kastanjechampignons en lente-ui fijn. Fruit de champignons, lente-ui en knoflook aan voor zo’n 5 minuten en laat de mix vervolgens afkoelen. Mix nu de curry poeder, citroensap en citroenrasp en voeg dit toe aan de champignons totdat de mix er droog uitziet. Spoel de kikkererwten goed af, zodat de vliesjes verdwijnen en pureer de kikkererwten tot een massa. Voeg de champignonmix, het ei en het broodkruim toe aan de kikkererwten en vorm twee burgers. Bak de burgers in de overgebleven olie voor 3 á 4 minuten aan elke kant. Snijd de broodjes doormidden en smeer vervolgens de dressing op één of beide kanten. Plaats de burger op het broodje en voeg toppings toe naar keuze.
Voor de dressing
Hak de bieslook fijn en voeg dit toe aan de yoghurt en komijn en meng het goed door. Enjoy!
- Toegevoegd op : 21-11-2018
Reageer
Login of registreer om een reactie achter te laten.