• Guilty Pleasure: Zoete aardappel frietjes

Guilty Pleasure: Zoete aardappel frietjes

LOVE AT FIRST BITE. De zoete aardappel is al een tijdje populair en je ziet hem overal. Deze oranje vriend behoort in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden niet tot de aardappel familie, maar tot de windefamilie. De bataat, zo wordt deze hij ook wel genoemd, is heel veelzijdig in bereiding. Je kunt hem roosteren, grillen, koken, pureren, maar je kunt er ook heerlijke knapperige frietjes van maken. Wij konden niet wachten en hebben dat laatste hebben wij voor je uitgeprobeerd. 

 

Benodigdheden:

  • 2 Middelgrote - grote zoete aardappels)
  • 2 Eetlepels olijfolie
  • 1 Eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 Theelepel knoflookpoeder
  • Peper
  • Zeezout
 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de zoete aardappels in kleine plakjes van ongeveer een halve centimeter breed. Leg de plakjes zoete aardappel in een grote kom en meng ze met olie, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper.
  3. Verspreid de friet op de bakplaat en zorg ervoor dat ie niet te vol is. Het kan zijn dat je twee bakplaten moet gebruiken. Zorg ervoor dat de frietjes niet dicht op elkaar liggen, anders gaan ze stomen en worden ze zacht in plaats van knapperig.
  4. Bak ze gedurende 15 minuten, haal de frietjes uit de oven en draai ze om en bak ze vervolgens nog eens 15-20 minuten.
  5. Houd ze de laatste 5 minuten in de gaten, want sommige kleinere stukjes kunnen gaan verbranden.
Enjoy!
 
  • Toegevoegd op : 27-11-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)