Guilty Pleasure: Sweet and Salty Chocolade reep
Kunnen we jou 's nachts wakker maken voor een stuk chocolade? Jep, guilty? Dan wil je dit recept niet aan je voorbij laten gaan. Of toch wel, want als de eerste hap jouw mond heeft bereikt, ben je niet meer te stoppen. Maar no worries: Hij is namelijk gezond door het hoge cacaopercentage in de chocola. Lucky you! Wij hebben hem voor je gedecoreerd met gedroogde kersen, pretzels, pistachenoten en kokosvlokken. Let’s go make something heavenly!
Benodigdheden:
- 2 zakjes pure chocolade, gesmolten
- 65gr. gezouten pretzels, grof gehakt
- 40 gr. gedroogde kersen
- 35gr. ongezoete kokosschilfers
- 40gr. ongezouten pistachenoten, grof gehakt
- Schilferig zeezout
Bereidingswijze:
- Smelt de pure chocolade in een pan.
- Bedek de bakplaat met bakpapier. Giet een derde van de gesmolten donkere chocolade op de voorbereide bakplaat en gebruik een offset spatel om te verspreiden in een gelijke laag, 2,5 cm dik.
- Bestrooi gelijkmatig met de helft van de pretzels, kersen, kokosnoot en pistachenoten.
- Giet de resterende gesmolten donkere chocolade over de bakplaat en verdeel dit om de ingrediënten te bedekken.
- Bestrooi het daarna nog een keer met resterende pretzels, kersen, kokosnoot en pistachenoten. Garneer met schilferig zeezout.
- Laat de blaf 1 uur afkoelen en breek dan in stukken. Bewaar de schors in een hersluitbare bak tot het klaar is om te eten.
- Toegevoegd op : 30-10-2019
Reageer
Login of registreer om een reactie achter te laten.