• Guilty Pleasure: Stoofperencake

Guilty Pleasure: Stoofperencake

Kerst is just around the corner en daarbij mag een heerlijk nagerecht natuurlijk niet ontbreken. En daarom hebben wij een twist gegeven aan een echte kerstklassieker: stoofpeertjes, maar dan in een cake. Did someone say cake? Yes! Zet je oven maar vast aan want dit willen jij en je kerst gasten niet missen!
 

Dit heb je nodig:

  • 4 stoofperen
  • 200 gr suiker
  • 200 gr boter om in te vetten
  • 220 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snuf zout
  • 4 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gr geschaafde amandelen

En zo bereid je het:

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter tot een romig beslag. Mix een voor een de eieren er door. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en kaneel er bij. Mix of spatel nog een keer goed door met 40 gram van de geschaafde amandelen.
  2. Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat de cake er makkelijker uit. 
  3. Doe het beslag in de cakevorm en druk de stoofperen er in. Zorg ervoor dat ze net niet de bodem raken. Bestrooi de bovenkant met de rest van de geschaafde amandel. Zet de cakevorm 60 minuten in de oven en bak hem goudbruin.
Enjoy!
  • Toegevoegd op : 18-12-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)