• Guilty Pleasure: Perzik flappen

Guilty Pleasure: Perzik flappen

LOVE AT FIRST BITE. Vandaag breken we de week met het zusje van de appelflap, de perzik flap! We hebben ze gezonder gemaakt door ze met filodeeg te maken in plaats van bladerdeeg. Gemaakt in een handomdraai en handig als je even snel wat lekkers wilt bakken!

Wat heb je nodig voor 5 stuks?

  • 10 vellen filodeeg
  • 400 g perziken 
  • 50 g amandelen
  • 1 vanille stokje
  • 4 el honing 
  • 15 g amandelschaafsel
 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Laat het filodeeg in de verpakking en laat dit ontdooien. Tip: wikkel het in een vochtige theedoek om dit proces te versnellen!
  3. Snijd de perziken in stukken. Hak de amandelen en schraap het merg uit het vanillestokje.
  4. Doe de perziken samen met de amandelen,  het vanillemerg en 2 eetlepels honing in een kom en meng het goed door.
  5. Smeer een vel filodeeg in met een beetje olie en leg daarop een nog een ander vel filodeeg. Leg ongeveer 1/4 van het perzik mengsel op de filodeeg en vouw de vellen tot een driehoek. Doe dit totdat het mengsel op is. 
  6. Druip de overgebleven honing over de perzik flappen en besprenkel de flap met het amandelschaafsel en bak ze in 10-15 minuten goudbruin in de oven.
  • Toegevoegd op : 26-02-2020

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)