Guilty Pleasure: Pannenkoekentaart met mascarpone
Gezonde pannekoekjes, de variaties vliegen ons om de oren. Banaan, yoghurt of havermout. Heerlijk! Maar weer is eerlijk, ouderwetse pannenkoeken blijven toch het allerbeste?! Speciaal voor jou hebben wij er nog een leuke twist aan gegeven en hebben we er een pannenkoekentaart met jam van gemaakt. Een echte Guilty Pleasure!
Wat heb je nodig?
- 170 g aardbeienjam
- 170 g abrikozenjam
- 1 pak pannenkoekenmix naturel (400 gram)
- 800 ml halfvolle melk
- 1,5 el zonnebloemolie
- 50 g roomboter
- 250 ml mascarpone
- 1 reep melkchocola
- 125 g Rood fruit
- 1 mixer
Bereidingswijze:
- Maak het pannenkoekenbeslag aan met de melk en eieren volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de olie door het beslag. Verhit een beetje roomboter in een koekenpan en bak 12 pannenkoeken van het beslag. Laat ze vervolgens afkoelen
- Klopt de slagroom stijf en klop de mascarpone voorzichtig door de slagroom. Schep de aardbeienjam met grote slagen door het roommengsel zodat er een marmereffect ontstaat.
- Leg 1 pannenkoek op een bord en schep er 1/6e van het roommengsel op en smeer het over de pannenkoek uit. Besmeer de volgende pannenkoek met abrikozenjam en leg de pannenkoek op de met room besmeerde pannenkoek. Herhaal deze lagen totdat alle pannenkoeken zijn gebruikt.
- Eindig met een pannenkoek met jam. Breek de reep chocola in stukken en verdeel deze samen met de aardbeien over de pannenkoekentaart. Snij vervolgens de taart in stukken.
Enjoy!
Foto: Boodschappen.nl
- Toegevoegd op : 02-10-2019
Reageer
Login of registreer om een reactie achter te laten.