Guilty Pleasure: Oliebollenmuffins
Nog even en dan gaan we het nieuwe jaar in en wanneer we aan oud en nieuw denken, denken we aan… Precies, oliebollen. Maar dit jaar gaan we het helemaal anders doen. Geen oliebollen en appelbeignets, maar oliebollen muffins. Ideaal als je die bol ook een vette hap vindt. Van een oliebol maak je namelijk twee muffins! Dus, op naar de gebakkraam voor de oliebollen, want die muffins bakken zichzelf niet!
Benodigdheden:
- 6 oliebollen
- 2 eieren
- 180 ml halfvolle melk
- 70 g kristalsuiker
- 100 ml slagroom
- 1 tl kaneel
- poedersuiker ter garnering
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren met een in een kom en voeg de melk, slagroom, suiker en kaneel toe. Meng dit vervolgens goed door elkaar.
- Snijd de oliebollen in blokjes van ongeveer 1cm bij 1cm. Voeg de blokjes toe aan het beslag en meng het goed door elkaar zodat de blokjes oliebol helemaal meegenomen zijn in het beslag.
- Vet een muffinvorm in en vul deze met de oliebollen. Druk de eerste laag goed aan met een lepel en schep er vervolgens nog een paar blokjes oliebol op. Bak ze daarna in zo'n 20 tot 25 minuten gaar in de oven.
- Laat de muffins heel kort afkoelen, haal ze uit de muffinvorm, doe er wat poedersuiker overheen en ze zijn ready to be served!
Wil je echt voor een krokante bite gaan? Gebruik dan wat oudere oliebollen. De muffins krijgen dan een heel krokant korstje!
Foto: Chickslovefood
- Toegevoegd op : 25-12-2019
Reageer
Login of registreer om een reactie achter te laten.