• Guilty Pleasure: Monchoutaart met passievrucht

Guilty Pleasure: Monchoutaart met passievrucht

Love at first bite. Vandaag breken we de week met een overheerlijke monchoutaart met… Passievrucht!  Even iets anders dan de monchoutaart die we gewend zijn! Moeilijk? Nope, Je hoeft deze sweetie niet in de oven te bakken. Alleen een tijdje opstijven in de koelkast en dan is ie klaar om aangesneden te worden! hmmmm

 

Ingrediënten:

  • 1 pak tarwebiscuits
  • 175g gesmolten boter
  • 1 kopje passievruchtpulp (puree)
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 250g roomkaas (Monchou)
  • 1 kopje slagroom
  • 2 zakjes gelatine
  • 1 kopje heet water
  • Springvorm (24cm)

Bereidingswijze:

Taartbodem

  1. Vermaal de tarwebiscuits tot fijne kruimels.
  2. Smelt de boter in een pannetje of zet het even in de magnetron.
  3. Meng de gesmolten boter met de kruimels en verdeel verdeel het over de bodem van de springvorm.
  4. Druk het aan met een lepel om zo de taartbodem steviger te maken.
 

Monchoutaart

  1. Giet de zakjes gelatine in een kopje kokend water. Laat het helemaal oplossen.
  2. Meng de passievruchtpuree, melk, roomkaas, slagroom en gelatine in een kom. Klop het eventueel een keer goed met een elektrische mixer.
  3. Zorg dat je wat sap van de passievrucht overhoudt. Dit heb je vervolgens nodig voor de garnering.
  4. Als de ingrediënten goed vermengd zijn, kun je de vulling over de kruimelbodem verdelen .
  5. Zet de monchoutaart met passievrucht gedurende 5 uur in de koelkast.
  6. Garneer de taart met het sap van de vrucht voordat je deze opdient.
 

Nice to know: Gebruik een blender om de biscuits te verkruimelen. Het kost zo minder moeite en het is sneller.

 

Enjoy!

 
  • Toegevoegd op : 09-10-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)