• Guilty Pleasure: Granola zonder suiker

Guilty Pleasure: Granola zonder suiker

LOVE AT FIRST BITE. We trappen dit jaar af met heerlijke zelfgemaakte granola zonder suiker. Granola is een combinatie van haver, noten en zaden die geroosterd worden in de oven. Het fijne aan het zelf maken is dat je zelf kan bepalen welke ingrediënten je erin doet! Maar wil jij je aan je goede voornemens houden? Dan is dit je redder in nood, lekker, vullend en dat zonder suiker. Let’s get started!

 

Benodigdheden:

  • 1 rijpe banaan
  • 1 vanillestokje
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g rozijnen
  • 75 g walnoten
  • 100 g havermout  
  • 2 el kokosolie
 

Bereidingswijze:

  1. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed hem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe een banaan in de mixer en mix het vervolgens tot een glad mengsel.
  3. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit met een mesje. Voeg de vanille vervolgens samen met de twee eetlepels kokosolie bij de banaan en mix het nog een keer door
  4. Breek de walnoten met je handen in grove stukken en voeg deze samen met de pompoenpitten, rozijnen en havermout toe aan het mengsel en meng het goed met een lepel door elkaar.
  5. Verdeel het over de bakplaat en bak het vijftien tot twintig minuten in de oven. Vergeet niet om halverwege de granola om te draaien!
  6. Haal de granola uit de oven en serveer het met wat melk of yoghurt.
Enjoy!




 
  • Toegevoegd op : 01-01-2020

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)