• Guilty Pleasure: Courgette chocolade cake

Guilty Pleasure: Courgette chocolade cake

LOVE AT FIRST BITE. Vandaag hebben we een nieuwe guilty pleasure voor jullie in petto:  een courgette chocolade cake. Hartig en zoet lijken misschien in eerste opzicht geen lekkere combinatie, maar schijn bedriegt want van deze twee tegenpolen vormen samen een geweldig koppel! ;-) Deze chocoladecake is niet alleen mega lekker maar is ook een goede manier om je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen te krijgen zonder dat je het doorhebt. Groenten eten is nog nooit zo lekker geweest. Get those veggies in!  Kan jij niet langer wachten om te gaan kokkerellen in de keuken.

 

Benodigdheden:

  • 240 gr. gesmolten boter
  • 55 gr. cacaopoeder
  • 160 gr. bloem 
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 200 gr. suiker
  • 1 groot ei
  • 1 grote eidooier
  • 1 theelepel puur vanille extract
  • 1 geraspte courgette 
  • 115 gr.  gescheden 85% pure chocola
  • zeezout

En zo maak je het:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Boter een bakvorm in en bestrooi met cacaopoeder. Pak een grote kom en voeg hier de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, kaneel en zout aan toe. Meng deze ingrediënten door elkaar.
  2. Pak vervolgens een andere kom waar je de suiker, ei en eigeel in mengt tot een gladde pasta. Voeg gesmolten boter, geraspte courgette en vanille extract toe en meng het tot een gladde massa. Doe het beslag in de bakvorm. Pak de andere kom met droge ingrediënten en voeg dit geleidelijk toe aan de kom met de natte ingrediënten. Voeg als laatste de chocoladestukjes toe
  3. Zet de cake in de oven en bak deze 50 minuten op 180 graden. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en bestrooi als laatst de cake met zeezout. 
  4. Snijd de cake in plakjes & it’s ready to be served!

 
  • Toegevoegd op : 20-11-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)