• Guilty Pleasure: Appel kaneel breekbrood

Guilty Pleasure: Appel kaneel breekbrood

LOVE AT FIRST BITE. Die heerlijke geur van versgebakken brood... Straks hangt die ook in jouw huis, want zelf brood bakken is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Wij zijn op zoek gegaan naar een heerlijke variant en die hebben we gevonden. Een heerlijk gezond breekbrood gevuld met appel, kaneel, rozijnen en honing. Are you ready? Komt ie!

 

Benodigdheden:

  • 150 ml water
  • 150 g volkoren meel
  • 100 g speltbloem
  • 4 g gist
  • 1 kwart appel
  • 1 el kaneel
  • 2 el honing
  • 40 g rozijnen
 

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Meng de gist met een eetlepel lauw water en doe het volkorenmeel, de speltbloem, het zout, de gist, het water en een snuf zout in een beslagkom.
  3. Kneed het ongeveer 5 minuten tot een soepel deeg. Leg er vervolgens een vochtige theedoek overheen en laat het een uur rijzen.
  4. Snijd de appel in kleine blokjes en kneed de appel, kaneel, honing en rozijnen door het deeg.
  5. Verdeel het deeg in acht delen en maak er mooie bolletjes van. Leg de bolletjes een halve centimeter van elkaar op bakplaat. Zorg ervoor dat de bakplaat is bedekt met bakpapier. Leg de theedoek er vervolgens weer over en laat het nu nog 30 minuten rijzen.
  6. Doe het brood in de oven en bak het in 30 minuten goudbruin. Enjoy!


 
  • Toegevoegd op : 11-12-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)