• Fit op wintersport

Fit op wintersport

Wintersporten is fantastisch, maar ook hard werken! Tijdens een wintersportvakantie maak je lange dagen op de berg en ben je continu in beweging. Je gebruikt andere spiergroepen dan in het dagelijkse leven. Het is dus niet zo gek dat je soms na dag twee al niet meer kunt lopen van de verzuring en de dag daarna van de spierpijn. Doordat het nodige gevraagd wordt van je spieren en conditie tijdens het wintersporten, is een goede voorbereiding het halve werk. In deze blog vertellen we je hoe je spierpijn en nare blessures voorkomt. Daar hoef je namelijk echt niet per se voor naar de sportschool!


  1. Joggen op je plaats

Een warming-up is essentieel bij iedere workout of inspanning.  Deze oefening is daar perfect voor. Lekker simpel om in te komen. Gewoon even joggen op de plaats. Doe dit 1 minuut en versnel tussendoor 3 keer 10 seconden. Let er tijdens het joggen wel op dat alleen de bal van je voet de grond raakt.

 
  1. Planken

Ieders favoriet… Not! Maar daarentegen wel enorm effectief! Begin daarom eens met 3 keer 30 seconden. Steun op je onderarmen en tenen. Span je buikspieren aan en zorg ervoor dat je rug recht blijft en je kont niet inzakt.

 
  1. Squaten

Tijdens het skiën wordt er heel wat van je benen gevraagd. Om blessures te voorkomen versterken we daarom bij deze oefening onze benen en dijspieren. Hoe werkt de squat? Zet je benen uit elkaar op heupbreedte en draai je tenen iets naar buiten. Houd daarbij je knieën licht gebogen. Nu is het een kwestie van naar beneden en weer omhoog. Doe dit 30 keer en let op dat je rug recht blijft.

 
  1. Klimmen

De volgende oefening is voor kracht en uithoudingsvermogen. Tijdens deze oefening train je je romp, buikspieren en benen. Ga staan in de ligsteun, op je handen en voeten, en zet vervolgens je rechtervoet naast je rechterhand. Hou hierbij het bovenlichaam zo rustig mogelijk. Ga vervolgens weer in de beginhouding staan en doe hetzelfde met je linkervoet. Herhaal dit 15 keer per kant.

 
  1. Viervoeter

Om voorbereid te zijn op alle bochten die je bij het skiën maakt gaan we nu naar de volgende oefening. Hierbij ga je in ligsteun staan. Vervolgens doe je je linkerbeen omhoog met je knie in een hoek van 90 graden. Gaat dit goed, dan doe je ook nog eens je rechterarm omhoog. Blijf 10 seconden in deze positie staan en doe dan hetzelfde met je rechterbeen en linkerarm. Herhaal dit 15 keer.

Herhaal deze oefeningen elke dag een keer en je zal zien dat het steeds makkelijker wordt. Good luck!


 
  • Toegevoegd op : 13-02-2020

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)