• Egg-cellent gepocheerd ei

Egg-cellent gepocheerd ei

Ei, we kunnen er geen genoeg van krijgen en de variaties zijn oneindig. Meest voor de handliggend zijn: gebakken ei, scrambled eggs en gekookte eieren. Maar er zijn natuurlijk veel meer manieren om een ei te bereiden. Met dit recept leer jij hoe je een perfect gepocheerd ei kunt maken. Ziet er lastig uit but we got you covered. Lees snel verder hoe je dit overheerlijke recept op je bordje krijgt. Egg-cellent!

Benodigdheden voor één gepocheerd ei:

  • 1 sneetje volkoren brood
  • 1 ei
  • azijn (witte)
  • zout en peper
Pesto:
  • 12 basilicumblaadjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 120gr parmezaanse kaas
  • 30gr pijnboompitten
  • olijfolie naar gewenste structuur
 

Voor de pesto: snijd allereerst de knoflooktenen en basilicumblaadjes fijn. Voeg de fijngehakte pijnboompitten toe. Rasp de parmezaanse kaas en voeg dit toe aan het mengsel. Maak het mengsel af met een klein scheutje olijfolie.

 

Voor het gepocheerde ei: breng een steelpan met water (minstens driekwart gevuld) aan de kook. Voeg een flinke scheut azijn toe en wat zout. Zet het vuur niet te hoog, het water moet net niet koken. Breek het ei boven een kleine zeef, zodat het overtollige vocht kan wegtrekken. Roer met een lepel in de pan, zodat er een draaikolk in het water ontstaat. Tik een ei kapot in een kom en giet het ei uit het kommetje middenin de draaikolk. Na 3-4 minuten heb je een perfect gepocheerd zacht eitje. Toast ondertussen het sneetje brood in een broodrooster of onder de grill van je oven. Schep met een schuimspaan voorzichtig (!) het ei uit de pan. Ben je enthousiast? En wil je er nog wel eentje maken, bewaar dan het eerst gemaakte gepocheerde ei in een kom met warm water, zodat het ei goed warm blijft. Uitgekookt? Leg de eieren op de geroosterde broodjes en maak er met een mes een klein sneetje in voor het ultieme effect!

Bon appétit!

  • Toegevoegd op : 17-10-2018

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)