• Dit moet je eten voor een energieboost

Dit moet je eten voor een energieboost

December is aangebroken en dat kan maar één ding betekenen: de feestdagen komen eraan. Lange, gezellige dagen met net iets te veel eten en borrels. Guilty! En op tijd naar bed? Dat wordt hem niet. Eindstand: weinig slaap en energie. December, een heerlijke maand, maar stiekem zijn we ook wel weer blij als alle gekte voorbij is. Herkenbaar? Wij hebben een aantal tips om de drukte te verslaan en om je energie een oppepper te geven.

Eat your fruits

In bananen zitten veel suikers, maar zijn ook rijk aan vezels. Dit is de perfect combinatie voor energie. Geen fan van dit lieftallige stuk fruit die we in allerlei recepten voorbij zien komen? Neem een appel. Ook appels bevatten veel vezels. En misschien heeft dit wat toelichting nodig. Vezels zorgen ervoor dat de vertering langer duurt en een lange tijd energie afgeven aan het lichaam. And last but not least: de sinaasappel. Sinaasappels zitten bomvol met vitamine C en kalium wat goed is voor: het immuunsysteem, de vochtbalans en bloeddruk en geeft je energielevel een oppepper.

Spinach all the way

Spinazie is een enorm goede bron van ijzer. Én laat ijzer nou net een energy booster zijn. Verse bladspinazie kun je zowel rauw als gegaard eten. Voeg bijvoorbeeld een handje rauwe spinazie toe aan je salade of mix het door je smoothie. Eet je het liever warm? Wok de spinazie samen met een rood uitjes en cherrytomaatjes en je hebt een heerlijk prutje.

How do you like your eggs?

Eieren zijn een uitstekende bron van eiwit, suprise suprise, maar eieren zijn ook rijk aan ijzer en ijzer houdt je energie op pijl. Bij ijzergebrek kan er vermoeidheid ontstaan en dat willen we natuurlijk voorkomen. Eieren helpen bij het verhogen van je ijzerinname. How do I like my eggs? Umm.. In a cake. Ja, de opties groter dan je dacht. Inspiratie nodig? Bekijk hier een overheerlijk gepocheerd ei recept.

Oatmeal is the real deal

Is je energie ver te zoeken? Dan is havermout een soort van wondermiddel. Havermout is een volkoren graan die je van langdurige energie voorziet. Dit graanproduct bevat bèta-glucaan, een vezel die in combinatie met water een dikke gel vormt in je lichaam. Klinkt niet heel smakelijk, maar als het maar werkt, toch? De ‘gel’ vertraagt het spijsverteringsstelsel en zorgt ervoor dat je voor langere tijd verzadigd bent. Daarnaast is havermout rijk aan verschillende vitamines en mineralen die je energieproductie verhogen. Oftewel: oatmeal is the real deal.

Just seed it

Pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaad en lijnzaad, een aantal voorbeelden van de talloze soorten zaden die er bestaan. Wat velen niet weten is dat deze zaden ontzettend goed zijn voor het verhogen van je energielevel. Ze bevatten namelijk veel eiwitten, vezels en plantaardige omega-3 vetzuren. Vetzuren zijn belangrijke bronnen voor energie en helpen je cellen een handje bij het functioneren. Het hoge gehalte aan vezels zorgt voor vertraging van de vertering van voedingsstoffen. Dit zorgt ervoor dat voedingsstoffen langzaam in worden afgegeven in het lichaam. More energy means more power.

 
  • Toegevoegd op : 20-12-2018

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)