• Awkward situaties tijdens het bootcampen

Awkward situaties tijdens het bootcampen

Sporten...Voor de een zijn/haar favoriete bezigheid en voor de ander een regelrechte hel. Sommige situaties kun je gewoon niet vermijden. Hoe je het ook ervaart, onhandige en ongemakkelijke momenten tijdens het sporten hebben we allemaal wel een keer gehad. In deze blog vertellen we je er alles over!


  1. Even water drinken?

Tijdens een circuit aan oefeningen heb je vaak geen pauze waarin je op je gemak een slokje water kan drinken. Je probeert dus tijdens de oefening een slok te nemen met als gevolg dat je de helft over je gezicht gooit. Oeps.. Dit gebeurd dan ook net op het moment dat er iemand kijkt.

 
  1. Spierpijn

Zoveel spierpijn hebben dat je na het bootcampen als het ware als Donald Duck waggelend over straat loopt. Herkenbaar? Vast wel! Continu kijk je om je heen of je geen bekende tegen komt. Spijt dat je je benen zo zwaar heb getraind? Dat nooit. Want je weet wat ze zeggen: no pain, no gain. Gewoon lekker doorgaan dus, de volgende keer zal die spierpijn een stuk minder zijn.

 
  1. Hoe werkt deze oefening eigenlijk?

Weet je nog, die eerste paar keer bootcampen? Dat je naar de trainer stond te kijken die een oefening voordoet en geen idee had hoe je deze moest uitvoeren? We begrijpen het! Maar wees gerust, iedereen heeft dit de eerste keer. Maar dit is zeker geen reden om het niet te doen. Dus hup ga lekker het park in en blijf oefenen. Even the best athletes had to start at the bottom! 

 
  1. Competitief worden en daardoor te veel hooi op je vork nemen

Als je van nature competitief bent zul je dit wel herkennen. Je haalt iemand in tijdens het hardlopen of je probeert zo snel mogelijk een oefening uit te voeren en je wordt later door dezelfde persoon weer ingehaald omdat je het tempo toch verkeerd ingeschat had. 

 
  1. Beter te vroeg dan te laat

Die allereerste bootcamples… je wilt natuurlijk graag op tijd zijn, want stel dat je de locatie niet kan vinden en daardoor te laat komt. Goede eerste indruk geef je dan, not! Dus vertrek jij ruim van tevoren om vervolgens een kwartier voor de les begint aanwezig te zijn. Lekker dan, sta je dan als eerste!

 
  1. Als laatste overblijven

Trainer: “Voor de volgende oefening gaan we tweetallen maken”. Het eerste wat jij doet is tellen hoeveel bootcampers er zijn en al snel kom je erachter dat het een oneven aantal is. Snel vraag je wat bootcampers, maar je bent al te laat. Van iedereen krijg je te horen “Sorry, ik ga al met iemand anders”Worst nightmare. 


  1. Staren en aangestaard worden

Aangestaard worden terwijl je je oefeningen uitvoert. Wie wordt er niet ongemakkelijk van? Je krijgt het gevoel dat je iets verkeerd doet of dat iemand iets van je wil. Maar wie zegt dat diegene het zo bedoeld? Ga van het goede uit van de mens en probeer het positief te bekijken. Misschien probeert iemand juist te jou te leren. Beter goed afgekeken dan slecht bedacht toch ;-)? 

 
  • Toegevoegd op : 07-11-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)