• 6x sporten maakt gelukkig

6x sporten maakt gelukkig

Wanneer jij jezelf staat af te beulen tijdens een workout, dan ben je niet op je gelukkigst. Je hebt het zwaar, je hoofd is zo rood als een tomaat en het zweet gutst van je lichaam. Top, heerlijk, not! Maar daarna... Wauw, heerlijk dat gevoel! Je bent blij dat je bent gegaan en zit weer lekker in je vel. Sporten, daar wordt je gelukkig van, maar waarom?
 

1. Door sporten komt endorfine vrij
Door sporten maak je endorfine aan, ook wel het geluksstofje genoemd. Dit stofje komt vrij in de hersenen en heeft een pijnstillende en plezieropwekkende werking. Wil jij het maximale geluk uit je sportsessies halen? Sport dan zo’n drie tot á keer in de week op middelmatige intensiteit. Te intensief en extreem veel sporten is niet nodig, want dat schijnt zelfs averechts te werken.


2. Je werkt aan je conditie
Een goede conditie hebben dat is fijn en zorgt ook nog eens voor meer energie. Je lichaam kan meer verduren en simpele dingen in het dagelijks leven zijn gemakkelijker. Het klinkt misschien een beetje suf, maar het draagt echt bij aan ons geluk. 


3. Je werkt aan je figuur
Misschien ben jij niet helemaal tevreden over je lichaam, want die vetkwabben, die ben je liever arm dan rijk. Maar toch draagt sporten bij aan een positief humeur. Een gezond lichaam, waar jij wekelijks aan werkt door te sporten, daar krijg je zelfvertrouwen van. Wat weer bijdraagt aan je geluksgevoel. Daarnaast worden we over het algemeen gelukkiger van dingen waar we echt wat voor hebben gedaan.


4. Samen sporten is
Sport jij samen met je vrienden? Dubbele winst! Je bent niet alleen goed voor voor je lijf, maar denkt ook aan je mentale gezondheid. Socializen heeft een positieve werking op ons humeur. Daarnaast is sporten met je vrienden natuurlijk een stuk gezelliger en werkt een buddy als extra motivator. Waar wacht je nog op? Trommel al je vrienden op voor een lekkere bootcamp workout. PS. vrienden sporten gratis mee tot 1 mei 2018: www.thebootcampclub.nl/bringafriend


5. Met sporten bereik je doelen
Zo, die kun je ook weer afvinken, een 12 km run door de stad. Het toe trainen naar deze loop ging misschien niet zonder slag en stoot, maar jij hebt je doel behaald. Weer een boost voor je geluksheidniveau. Mensen worden namelijk gelukkiger wanneer zij doelen behalen. Sport met regelmaat en werk toe naar jouw persoonlijke doelen. Continu je grenzen verleggen, dat voelt toch ook heerlijk?!


6. Sporten helpt je te ontstressen
Sporten is meer dan intensief bezig zijn. Het is misschien wel het beste medicijn tegen stress. Lekker een uurtje bewegen en je verstand op nul. Je dwingt je lichaam hierdoor te ontspannen. Wanneer je gestresst bent, voel je dit meteen aan je lichaam. Je spieren zijn gespannen en je hebt een gek gevoel in je buik. Door te sporten laat je dit gevoel van je afglijden. Je bent gefocust op iets anders en wordt meer ontspannen. Dit werkt niet alleen voor je fysiek, maar je merkt ook dat je mentaal tot rust komt.

Heb jij een drukke baan? Plof na een drukke dag niet op de bank, maar ga voor een sportieve workout. Pas dan kom je echt tot rust.


Bron: Fitgirls.nl, Gidsingezondheid.nl

 
  • Toegevoegd op : 18-04-2018

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)