• 5 INGREDIENT FRIDAY: SHAKSHUKA

5 INGREDIENT FRIDAY: SHAKSHUKA

Haal jij graag de Oosterse keuken in huis? Dan hebben wij een overheerlijk Oosters eenpansgerecht voor jou: SHAKSHUKA. En het fijne van dit recept, de basis heb je (bijna altijd) in huis: tomaat en ei. Voeg er aan toe wat je lekker vindt of wat je nog in huis hebt en Voilà! Je zet een feestje op tafel. Shakshuka wordt zowel tijdens het ontbijt, de lunch óf het diner gegeten. What time is it? It’s SHAKSHUKA o’clock.

 

Wat heb je nodig:

• 200 gram gepelde tomaten
• halve ui
• halve rode paprika
• 70 gram linzen
• 1 ei
 

optioneel:
• knoflook
• paprikapoeder
• komijnpoeder
 

Bereidingswijze:

  1. Verhit de koekenpan met een scheutje olijfolie. Snijd vervolgens de ui fijn en fruit deze goed aan.
  2. Voeg je de gepelde tomaten toe en prak je deze fijn. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en doe deze samen met de linzen in de pan.
  3. Peper en zout naar smaak toevoegen en meng alles goed door elkaar. Maak vervolgens in het midden een ‘rondje’. Breek het ei in het rondje.
  4. Dek de pan af. Laat een stukje open zodat er nog wat lucht vrij kan komen.
  5. Laat de shakshuka even pruttelen en wacht tot het ei halfzachtgekookt is.
  6. Ready to serve!

 

Tip: Een (bieten)wrap is mega lekker lekker om in de shakshuka te dopen!  

 
  • Toegevoegd op : 25-01-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)