• 5 Ingredient Friday: Quesadillas

5 Ingredient Friday: Quesadillas

Vandaag staan de oh zo lekkere Quesadillas op het menu. Een quesadilla is eigenlijk een simpele tosti met een mexicaanse twist! Ideaal voor de lunch of als lekkere snack. Vul de quesadilla met de ingrediënten die jij lekker vindt, de combinaties zijn oneindig. Wij hebben een quesadilla met vega gehakt, cheddar cheese en jalapeno peper voor je samengesteld die je in een handomdraai op tafel hebt staan!

 

Benodigdheden:

  • 4 meergranen wraps
  • 150 g verse cheddar
  • 2 jalapenos groene pepers 
  • 400 g tomatenblokjes
  • 200 g vegetarisch fijn gehakt 
 

Bereidingswijze:

  1. Rasp de cheddar en zet het even weg.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het vegetarisch gehakt hier zo'n 3 minuten in.
  3. Snijd ondertussen de jalapeño's doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd ze vervolgens in halve ringen en bak ze 1 minuut mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes en een flinke snuf peper en zout toe en verwarm het geheel nog zo'n 3 minuten.
  5. Verhit een klein scheutje olie in een andere koekenpan en verwarm hier een wrap in.
  6. Verdeel een kwart van de cheddar over de wrap, gevolgd door de helft van het gehaktmengsel en weer een kwart van de cheddar. Dek af met een andere wrap en druk goed aan.
  7. Bak de quesadilla zo'n 3-4 minuten per kant en herhaal dan met de rest van de ingrediënten.
  8. Snijd de quesadilla's in vieren en serveer!
  • Toegevoegd op : 01-11-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)