5 Ingredient Friday: Pizza Calzone uit de pan
Pizza Calzone uit de pan
Ciao pizza lovers, ik hoor je denken: pizza uit een pan? Ja, pizza uit een pan. Deze pizza Calzone met een bodem van speltmeel en griekse yoghurt maak je binnen 20 minuten klaar en is minstens net zo lekker!
Wat heb je nodig:
- 130 gram speltmeel
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 rode ui
- 125 gram cherrytomaten
- Een halve bol mozzarella
Bereidingswijze:
1. Meng het speltmeel met 100 gram Griekse yoghurt en een snufje zout en kneed dit vervolgens tot een deegbal
2. Snijd de ui in stukken en verhit vervolgens een scheutje olie in een koekenpan. Bak hierin de ui ongeveer 5 minuten lang.
3. Snijd ondertussen de cherrytomaten in partjes en scheur de mozzarella in stukjes.
4. Rol de deegbal uit tot een pizzabodem (kan met je handen of met een roller, wat jij het fijnst vindt!)
5. Leg de pizzabodem in een droge koekenpan en bak hem 2 minuten aan één kant.
6. Haal de bodem vervolgens weer uit de pan en smeer de gebakken kant in met de rest van de Griekse yoghurt. (houd wel 1 à 2 centimeter aan de rand vrij anders ligt de yoghurt straks overal)
7. Verdeel de ui, de cherrytomaten en de mozzarella over één helft van de pizzabodem
8. Vouw de andere helft eroverheen en duw vervolgens de randen goed tegen elkaar aan.
9. Leg de pizza terug in de pan en bak hem nog 5 minuten lang goudbruin.
Buon appetito!
- Toegevoegd op : 27-09-2019
Reageer
Login of registreer om een reactie achter te laten.