• 5 Ingredient Friday: Kip pesto tosti

5 Ingredient Friday: Kip pesto tosti

5 INGREDIENT FRIDAY. Een tosti op z'n tijd kan zo ontzettend lekker zijn. Of dat nu een simpele is met ham & kaas, of een tosti met chorizo en jalapeno pepers, lekker is het sowieso. Wij maakten hem met kip, mozzarella en pesto. Super lekker en ook nog eens hoog in proteïne, koolhydraten en vetten. The magic three macronutrienten. De link naar het recept vind je in onze bio. Smullen maar!


Dit heb je nodig:

  • 2 sneetjes volkoren brood
  • bol mozzarella
  • 50 gr kipfilet
  • 20 gr groene pesto
  • 10 gr roomboter
 

En zo maak je deze heerlijke tosti:

  1. Spoel de kipfilet af en leg hem in een pan. Vul de pan met water tot de kipfilet helemaal onder water staat. 
  2. Breng het water aan de kook en zet het vuur zachter zodat het nog wel een beetje blijft pruttelen. Wanneer je kip gaar is, haal je de pan van het vuur en giet de kipfilet af.
  3. Leg je kipfilet op een bord en trek deze met 2 vorken uit elkaar zodat het eruit komt te zien als pulled chicken. Voeg vervolgens de pesto toe en meng dit goed door elkaar heen. 
  4. Snijd de mozzarella in plakjes.
  5. Verwarm een (grill) pan en leg daar de 2 sneetjes brood in. Besmeer de bovenkant van het brood met boter en draai de broodjes om wanneer de onderkant een beetje gegrild is.
  6. Beleg een van de broodjes met de mozzarella, kip en pesto en leg vervolgens de twee sneetjes brood op elkaar.
  7. Bak je tosti om en om totdat beide kanten mooi goudbruin zijn!
 

Eetsmakelijk!



 
  • Toegevoegd op : 27-12-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)