• 5 Ingredient Friday: Hüttenkäse havermout

5 Ingredient Friday: Hüttenkäse havermout

Ben je dol op havermout, maar baal je ervan dat je vervolgens 2 uur later weer trek hebt? Dit komt omdat havermout weinig proteïne bevat. Nu zijn er verschillende manieren hoe je proteïne kan toevoegen aan je havermout en hebben wij er vast eentje voor je uitgeprobeerd met kaas. Kaas?! Yes that’s right!  Deze havermout variant bevat namelijk hüttenkäse. Een frisse kwarkachtige kaassoort die een speciale twist geeft aan een simpele havermout. We zullen niet te veel verklappen maar het is oatverheerlijk

 

Benodigdheden:

  • 50 g ouderwetse havermout
  • 1/2 banaan, in plakjes 
  • 60 ml water, melk of een mix van beide (Gebruik eventueel plantaardige melk) 
  • 1/2 theelepel kaneel 
  • 55 g Hüttenkäse (meer als je wilt)
  • (snufje zeezout)
 

Bereidingswijze:

  1. Voeg havermout, plakjes banaan (en zeezout) in een steelpan. Doe er vervolgens water/ melk bij en roer het om te combineren. Later kan je eventueel nog kaneel toevoegen.
  2. Verhit op laag vuur gedurende 8-10 minuten totdat al het water/melk is geabsorbeerd. Zorg ervoor dat je de haver meerdere keren roert tijdens het koken om ervoor te zorgen dat de plakjes banaan in de haver smelten. Je weet dat het havermout klaar is als alle vloeistof is opgenomen en de haver dik en luchtig is. 
  3. Roer de Hüttenkäse door de haver heen voordat je de steelpan van het vuur haalt. Op deze manier blijft je havermout warm en eet je niet koud en warm door elkaar heen. Begin met 55 gram en voeg meer toe als je dat wilt.
  4. Haal de steelpan van het vuur en doe de haver in een kom. Decoreer met je favoriete toppings. 
 

Enjoy!

 
  • Toegevoegd op : 08-11-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)