• 5 Ingredient Friday: Ferrero Rocher

5 Ingredient Friday: Ferrero Rocher

Ferrero Rocher… heerlijke hazelnootballetjes in de welbekende gouden verpakking. Wij hebben een gezondere variant bedacht die net zo lekker is als de klassieker. U won’t taste the difference. En nog een extra win: deze Ferrero Rocher is glutenvrij en vegan! Begint het water je al in de mond te lopen? Geloof ons, je hart gaat hier sneller van kloppen!

 

Benodigdheden:

  • 12 ongezouten hazelnoten 
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels ahornsiroop of honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 blokje fijngesneden 85% pure chocolade
 

Bereidingswijze:

  1. Voeg 8 hazelnoten toe aan een mixer of hak ze fijn en verwerk deze totdat ze in kleine stukjes worden gehakt. Doe dit vervolgens ook bij de chocolade Gooi, niet letterlijk natuurlijk ;-), cacaopoeder, ahornsiroop of honing, vanille en chocolade in de kom en mix met een staafmixer of met je handen de ingrediënten fijn totdat het mengsel aan elkaar begint te plakken. Als het mengsel te droog lijkt, voeg dan beetje bij beetje wat water toe totdat het mengsel goed aan elkaar blijft plakken. 
  2. Maak van het mengsel balletjes en plaats een hazelnoot in het midden. De hazelnoot wordt als het ware omhult door het chocolademengsel.  
  3. Hak de resterende 4 hazelnoten in kleine stukjes. Rol elke bal in de hazelnootstukjes om de buitenkant te coaten. 

Enjoy!
 
  • Toegevoegd op : 15-11-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)